6 voordelen van een sauna op een rijtje

Veel mensen zijn al overtuigd van de voordelen van een sauna en zijn hier dan ook regelmatig te vinden. Maar je kunt ook een privé sauna laten plaatsen. Zo kun je op elk gewenst moment genieten van de sauna, zonder de moeite van het reizen. Een sauna kun je bijvoorbeeld laten plaatsen door Waterwellness. Ben jij nog niet bekend met de voordelen van een sauna? Wij zetten ze hier voor je op een rijtje!

1. Ontspannend

Misschien wel het meest voor de

hand liggende voordeel van de sauna is dat het ontspannend werkt. Ben je vaak gestrest? Dan kan het helpen om na een lange werkdag plaats te nemen in de sauna. Niet alleen je spieren ontspannen, maar je wordt er ook mentaal rustig van. Bovendien worden er gelukshormonen aangemaakt, waardoor je telkens weer vrolijk de sauna uitstapt!

2. Weerstand

Mensen die regelmatig de sauna bezoeken, hebben een betere weerstand. Doordat er meer witte bloedcellen worden aangemaakt, ben je beter bestand tegen ziektes. Je bloedsomloop wordt verbeterd en je lichaam reageert op de warmte en de kou. Hierdoor maak je antistoffen aan waardoor je minder snel verkouden wordt.

3. Goed voor huid en haar

Vooral voor de vrouwen onder ons zal dit een erg belangrijk voordeel zijn. Want wie wil er nou geen prachtig glanzend haar en een stralende huid? Door de warmte in de sauna gaat je huid zweten, poriën gaan open en bloedvaten verwijden zich. Door het zweten wordt er niet alleen vocht afgevoerd, ook vuil en talg wordt verwijderd van je huid. Hierdoor gaat deze er stralend uitzien! Maar ook je haar wordt mooier en glanzender van de sauna. Je hoofdhuid maakt namelijk een stof aan die het haar bevochtigt en in goede conditie houdt.

4. Workout

Doe je regelmatig een workout in de sportschool? Dan weet je misschien wel dat in de sportschool vaak een sauna is te vinden. Maar weet je ook waarom dit is? Door de warmte van de sauna herstellen vermoeide spieren sneller. Dus ook na het sporten is een sauna ideaal.

5. Ademhaling en pijnbestrijding

Heb je bronchitis of astma? Of heb je regelmatig last van spier- of gewrichtspijn? Ook dan kan een sauna heel fijn zijn. De pijn en stijfheid van je spieren vermindert en ze herstellen sneller. Bovendien wordt de doorbloeding van je luchtwegen beter en je slijmvliezen worden soepeler. Zo kun je makkelijker ademhalen.

6. Nachtrust

Heb jij ‘s nachts veel moeite om in slaap te komen? Of ben je juist heel vaak wakker ‘s nachts? Ook dan kan de sauna uitkomst bieden. Door de sauna wordt je lichaam namelijk heel ontspannen, waardoor je dieper slaapt.

Geef een reactie