Informatie op internet over sauna en wellness, waarheid of fictie?

Ik kom al jaren in de sauna en het lijkt wel of de informatie die verteld wordt in elke sauna anders is. Dit zou toch eigenlijk niet kunnen, sauna is sauna toch?

Dan maar eens op internet via zoekmachines informatie opzoeken over de sauna, daar zal wel staan wat klopt of niet klopt.

  • Site 1: na de infraroodsauna moet je absoluut niet afkoelen
  • Site 2: na de infraroodsauna moet je altijd lauw afdouchen en daarna in het bubbelbad
  • Site 3: na de infraroodsauna is het verstandig om af te koelen

3 websites die totaal het tegenovergestelde van elkaar zeggen, maar wat is nou de waarheid? Hoe dieper ik zoek, hoe meer ik er achter kom dat heel veel ‘informatie’ websites over sauna en wellness elkaar tegenspreken. Ik wil juist zo graag weten wat er klopt en niet.

Sauna en Wellness Academie

Uiteindelijk kom ik uit bij de website van de Sauna en Wellness Academie. Zij hebben dit probleem onderkent en gemeend hier iets mee te moeten doen. Sauna en Wellness Academie heeft diverse opleidingen voor de sauna en wellnessbranche. Van opgieter tot het verzorgen van hammam-behandelingen (Tellak) en van schoonmaker tot eigenaar/manager.

Deze organisatie zou toch moeten weten hoe de vork in de steel steekt. Sauna Academie heeft namelijk begin dit jaar de eerste online cursus over sauna en wellness ontwikkeld. Dit vooral ook uit onvrede over onwaarheden die toch vaak op internet rondzwerven. Deze ,vaak goedbedoelde adviezen , kloppen echter ook vaak niet.

E-learning over sauna

Enthousiast begin ik aan de DEMO-versie van de cursus. Alleen even mijn email adres en naam invullen en ik kan beginnen. Na de DEMO besluit ik de E-learning zelf aan te schaffen.

Nu inmiddels anderhalve week later en een hoop extra kennis in mijn hoofd heb ik de cursus met goed gevolg afgerond. Ik ben blij dat ik dit gedaan heb, ik heb veel geleerd wat ik echt niet wist. Dit terwijl ik toch regelmatig naar de sauna ga.

Geef een reactie