Mooiste sauna’s van Europa

Mooiste sauna’s van Europa

Er zijn natuurlijk ontzettend veel sauna’s te vinden in Europa, echter welke zijn nu een echte bron van inspiratie en  Een sauna moet echter ook een mooie plek zijn, en in dit artikel zul jij te weten komen wat de drie mooiste sauna’s van Europa zijn!

Cemberlitas-bad

Op nummer drie staat een sauna die gevestigd is in Istanbul op het randje van Europa, het Cemberlitas-cemberlitas-hammambad. Wat opvallend is, is dat bij deze sauna je echt van alles krijgt waaraan de Turkse mensen dan ook gewend zijn in de sauna. Denk daarbij aan kleding die traditioneel is, maar ook natuurlijk slippers en handdoeken. Dan zijn er nog andere doeken die Turken vaak gebruiken, lendedoeken of pestemals genoemd. Ten slotte zul je ook wat zeep en shampoo krijgen.

De ruimte is gemaakt van prachtig marmer wat meteen zal zorgen voor een rustig gevoel. Uiteraard kom je niet alleen voor de sauna, maar kun je er ook genieten van scrubben en een massage. Wat ten slotte nog typisch is voor Turkije, is dat er muntthee zal worden geschonken aan het einde van een ritueel.

 Friedrichsbad 

Zoals de naam al doet vermoeden, is deze sauna gevestigd in Duitsland. Dit kuuroord is te vfriedrichsbad-saunainden in het zwarte woud waarbij Romeinse en de Keltische badculturen samenkomen. Dit kuuroord bestaat al sinds 1877 en je zult hier je ogen uitkijken. Vooral het thermische bad is een aanrader, maar ook de muren zullen direct jouw aandacht trekken. Bij deze sauna is er een vaste route die gevolgd kan worden. Deze ideale route bestaat uit 17 stappen, waarbij je warm en koud afwisselt in verschillende ruimtes.

Therme-ValsTherme-vals-sauna

Als je denkt aan rust en inspiratie, dan kom je vrij snel uit bij de Alpen in je op. Dit is dus eigenlijk cliché, en de therme pakt het dan ook anders aan qua architectuur. Het complex is strak en modern vormgegeven en alleen voor het landschap is het al het reizen waard. Bij binnenkomst zul je door een ondergrondse tunnel komen, wat ontzettend speciaal is.

Hierna kom je meteen in kleedkamers waarbij je uitzicht hebt op de baden, want het zijn er maar liefst zes verschillende. In dit kuuroord kun je echt van alles doen, van aromatherapie tot schoonheidsbehandelingen. Uiteraard kan er ook worden genoten van een massage met verwarmde stenen. Al met al is Therme Vals in Zwitserland een aanrader!

2 gedachten over “Mooiste sauna’s van Europa”

  1. Mooi overzicht! De Cemberlitas hamam is inderdaad prachtig. Als een sprookje.

    Onlangs is de Ayasofya Hurrem Sultan Hamam heropend, ook in Istanbul. Na een jarenlange restauratie moet dit nu de meest luxueuze hamam van Istanbul zijn. Ik ben er nog niet geweest, maar ben heel benieuwd!

    Cor van hamamdoeken en hamam fan.

  2. Therme vals is inderdaad een aanrader. Architectonisch prachtig, mooi hotel met fantastisch restaurant… Maar weet wel: wellness centrum mag alleen met zwemkleding betreden worden. Tweede belangrijk punt: de sauna staat weggestopt als in een kelder van een ziekenhuis! Wellness: top, sauna?: niet doen

Reacties zijn gesloten.