Saunakilt: Waarom heb je die nodig?

Wanneer je een bezoekje brengt aan de sauna kun je daar ook vaak sauna handdoeken huren, toch zijn er ook een aantal mensen die liever zelf een eigen handdoek of badjas meenemen. Begrijpelijk, het is van jezelf en je kunt het gebruiken zonder verantwoording af te leggen aan een ander. In dit artikel maak je kennis met de saunakilt, alle voordelen lees je hieronder. Hopelijk krijgen wij je zo over de streep om een saunakilt te kopen!

Vocht absorberend

Het allerbelangrijkste waar je eigenlijk op moet letten bij het aanschaffen van een saunakilt of sauna handdoek is, dat het sowieso het vocht op moet kunnen nemen. Om die reden raden wij aan om voor een katoenen saunakilt te gaan, die kun je aanschaffen bij Ponchy. Katoen is een natuurlijk product dat uitstekend het vocht van je huid kan opnemen. In een sauna is het logischerwijs snikheet, daarom wil je ook ademende stof hebben en ook dan is het beter als je voor een sauna handdoek van katoen gaat. Overigens is een badstof saunakilt ook ideaal, badstof neemt het vocht heel goed op. Waardoor je binnen een mum van tijd droog bent. Alhoewel de meningen erg verdeeld zijn rondom bamboekatoen, is die ook goed te gebruiken tijdens een bezoekje aan de sauna. Bamboe is zacht en lichtgewicht en kan prima vocht opnemen. Het is in ieder geval belangrijk dat de saunakilt, luchtdoorlaat, lichtgewicht en sneldrogend is.

Badjas versus Saunakilt

We horen je al denken, waarom een speciale saunakilt kopen als mijn badjas precies hetzelfde werk kan doen? Dit is een vraag die wij regelmatig horen. We leggen het graag uit! Een badjas of ochtendjas is vaak voor gebruik na het douchen, hierdoor bedekt het ook een groot deel van je lichaam en ben je snel droog. Perfect zou je zeggen, maar niks is minder waar. Zoals we net ook al hierboven hebben beschreven is het heel erg warm in een sauna daarom is het absoluut niet prettig als een groot deel van je verhitte lichaam bedekt is. Je wilt dan natuurlijk af kunnen koelen. Een saunakilt hoef je slechts om je lichaam heen te slaan en je schouders en armen blijven ontbloot. Voor de heren is dit nog fijner, want het complete bovenlichaam blijft bloot. Kortom, een saunakilt is prettiger om mee in rond te lopen.

Functionaliteiten

De meeste sauna handdoeken zijn erg gemakkelijk in het gebruik. Dit komt doordat de meeste een klittenband hebben. Dit zorgt ervoor dat de kilt goed op zijn op plek blijft en niet zal afzakken of openvallen. Wat vaak wel gebeurt bij een gewone handdoek of badjas. Met een saunakilt zit je dus vaak veilig en hoef je niet te lopen stoeien met het iedere keer maar weer je handdoek of badjas goed te doen. Zo heb je zelf in de hand hoe je hem verstelt. En kun je onbezorgd genieten van je dagje wellness.