Tips voor het onderhouden van je jacuzzi

jaccuzzi

Heb je een jacuzzi in je tuin staan? Dan is het natuurlijk hartstikke lekker om regelmatig even te ontspannen in je jacuzzi. Maar een jacuzzi vergt wel wat onderhoud. Als je regelmatig het juiste onderhoud verricht, kun je namelijk lang plezier hebben van je jacuzzi. En je zorgt niet alleen voor een lange levensduur, maar je zorgt er ook nog eens voor dat je jacuzzi optimaal blijft werken! Het is dus zeker de moeite waard om je te verdiepen in het onderhoud van je jacuzzi. Natuurlijk verschilt het een beetje per soort en model welk onderhoud nodig is voor jouw jacuzzi, maar we kunnen je wel een aantal handige tips geven. Zo voorkom je dat jouw jacuzzi kapot gaat en kun je er lang van genieten!

Dek je jacuzzi af

Een jacuzzi die buiten staat, krijgt te maken met allerlei weersomstandigheden. Gelukkig zijn de meeste jacuzzi’s zo ontworpen dat je ze ook in de winter gewoon buiten kunt laten staan. Wel is het verstandig om je jacuzzi goed af te dekken. Zo zorg je ervoor dat er geen vuil in het water komt. Is er vuil op de afdekking terechtgekomen? Of zie je dat hij een beetje vies is? Spoel hem dan goed schoon en laat hem buiten drogen. Zo voorkom je dat er alsnog vuil in het water terechtkomt. Ook moet je voorkomen dat het water in de winter bevriest. Veel jacuzzi’s hebben hiervoor een speciale stand waarbij de jacuzzi het water zelf gaat verwarmen als de temperatuur te laag wordt.

Houd de filters schoon

Ook is het belangrijk om de filters schoon te houden. Het schoonmaken van de filters kost helemaal niet veel werk, en het zorgt voor een langere levensduur van je jacuzzi. Doe dit dus regelmatig. Bij regelmatig gebruik van de jacuzzi kun je de filters het beste een keer per week even schoonmaken. Haal de filters eruit, spoel ze door met schoon water en plaats ze weer terug.

Ververs het water

Het water in je jacuzzi wordt goed gefilterd, en blijft dus ook goed schoon. Je hoeft het water in je jacuzzi dus niet heel vaak te verversen, maar wel een paar keer per jaar. Tegenwoordig zijn er ook veel jacuzzi’s die zelf aangeven wanneer het water moet worden ververst!

Test de waterkwaliteit

Ook is het belangrijk om de waterkwaliteit regelmatig te testen. Gebruik speciale teststrips om bijvoorbeeld het pH-gehalte en het chloorgehalte te testen. Als deze waarden niet goed zijn, kun je speciale tabletten toevoegen aan het water om de waterkwaliteit weer netjes op peil te brengen.

2 gedachten over “Tips voor het onderhouden van je jacuzzi”

  1. Een aanvulling op het verversen van je water. Het beste is om dit één keer in de drie maanden te doen.

  2. Je bad of jacuzzi goed afdekken blijft belangrijk. Zo wordt het water minder vervuild en verbruik je minder energie. Ook is het goed om je te verdiepen in onderhoudsproducten en het reinigen van het bad.

Reacties zijn gesloten.