Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een sauna?

Na een lange dag te hebben gewerkt wil je een plek hebben waar je heerlijk kunt ontspannen. Een plek waar je je even af kunt sluiten van de buitenwereld! Mogelijk biedt een sauna je de plek waar je in zo’n geval naar verlangt. Het fijne aan een sauna is dat je hier zowel in de zomer-, als in de wintermaanden gebruik van kunt maken. Dit maakt een sauna voor veel mensen een fijnere toevoeging aan hun interieur dan bijvoorbeeld een klein zwembad of een spa. De aanschaf van een sauna is echter niet eenvoudig! Je bent op zoek naar een sauna die aansluit bij de beschikbare ruimte, je budget en je persoonlijke smaak.

Direct sauna’s bekijken? Kijk eens naar Fonteyn sauna’s! Deze sauna’s zijn van een zeer hoge kwaliteit, waardoor je hier een lange tijd plezier van zal hebben. Daarbij biedt Fonteyn sauna’s in verschillende soorten en modellen aan. Zo vind je altijd een sauna die aansluit bij je persoonlijke smaak en je budget. Voor welk type sauna kies jij?

Ruimte voor een sauna creëren

Een sauna kun je zowel binnen, als buiten je woning plaatsen. Het fijne aan een sauna in de tuin is dat je jezelf even helemaal terug kunt trekken. Bij een sauna binnen de muren van je woning bestaat de kans dat je gezinsleden even bij je binnenkomen om

kort wat te vragen. Daarbij hebben de meeste mensen niet voldoende ruimte in huis om de sauna direct te kunnen plaatsen. Met een kleine verbouwing of aanbouw kan deze ruimte wel gecreëerd worden. In de tuin hebben veel mensen echter ruimte genoeg! Daarbij kan een houten sauna een leuke toevoeging zijn aan de inrichting van je tuin.

Sauna’s worden in tal van verschillende formaten aangeboden. Zo kun je voor een privésauna kiezen, maar bijvoorbeeld ook voor een sauna om met drie tot vier personen in te zitten. Wanneer je de sauna relatief weinig zal gebruiken is een privésauna de meest voordelige en ruimtebesparende keuze.

Verschillende soorten sauna’s

Naast de ruimte die je voor een sauna moet creëren heb je de keuze tussen verschillende soorten sauna’s. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een infraroodcabine en een Finse sauna. Laat je vooraf goed informeren over de verschillen tussen deze sauna’s, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Wist je bijvoorbeeld dat je bij een Finse sauna kort zal moeten wachten voordat de sauna op temperatuur gekomen is? Bij een infraroodsauna kun je de cabine al eerder gebruiken. Een Finse sauna heeft vaak een temperatuur van 75 graden als deze gebruikt wordt, terwijl een infraroodcabine ook temperaturen net boven de 30 graden gebruikt wordt.

Mede doordat een infraroodcabine met een lagere temperatuur gebruikt kan worden heeft dit type sauna een lager verbruik dan een Finse sauna. Dit kan een belangrijke factor zijn bij het maken van je keuze. Een hoog energieverbruik betekent immers dat de kosten voor het gebruik van de sauna aanzienlijk hoger zullen zijn.

Advies over de aanschaf van een sauna

Vind je het lastig om een goede keuze te maken tussen verschillende sauna’s? Ga langs bij een fysieke vestiging van een aanbieder van sauna’s, om je te laten adviseren over de mogelijkheden die je hebt. Zo kun je een weloverwogen keuze maken!