Wellness tijdens je weekendje weg

Als saunaliefhebber vind je het natuurlijk heerlijk om ook tijdens je weekendje weg lekker te kunnen genieten van wellness. Om even lekker te ontspannen na een druk dagje stad. Hier drie tips van mij voor wellness tijdens je weekendje weg.

Tip 1: ga naar een wellnessbestemming

Bij de Romeinen waren badhuizen belangrijk onderdeel van het sociale leven. Maar ook in de moderne tijd zijn er bestemmingen die bekend staan om hun sauna- of wellnesstraditie. Dan kun je natuurlijk meteen denken aan Finland, maar er zijn meer landen met een prachtige wellnesscultuur. Zoals Turkije, IJsland, Italië of, iets verder weg, Japan. Eén van mijn persoonlijke favorieten is Boedapest, hoofdstad van Hongarije. Van oudsher bestaat daar de traditie om badhuizen te bouwen rond natuurlijke bronnen. Hongarije staat dan ook in de wereldtopvijf van landen die gebruik maken van thermaal water. Daarnaast is de stad zelf ook nog eens een geweldig om enkele dagen door te brengen. Zeker doen! Belangrijk: doe van tevoren altijd je huiswerk over de cultuur en gebruiken omtrent wellness en baden in het betreffende land.

Tip 2: zoek hotel met wellnessfaciliteiten

Sauna en wellness beginnen steeds meer gemeengoed te worden. Veel hotels springen hier slim op in door wellnessfaciliteiten aan te bieden. Zo wordt het nog gemakkelijker om op elk verloren uurtje even lekker te ontspannen, bijvoorbeeld tussen je dagbesteding en avondmaaltijd in. Verdiep je wel altijd even goed in wat die wellnessfaciliteiten precies inhouden. Het staat natuurlijk mooi, het woordje ‘wellness’ op de website van het hotel, maar soms is het niet veel meer dan een afgelegen kelderruimte met een bubbelbad en een douche. Afknapper!

Tip 3: boek een arrangement

Wellnessarrangementen zijn bij steeds meer hotels te boeken. Het kan soms flink voordeliger zijn om zo’n arrangement in één keer te boeken, dan om het hotel los te boeken en ter plaatse nog voor wellnessfaciliteiten te moeten betalen. Overigens wil het niet altijd zeggen dat het hotel zelf over de faciliteiten beschikt. Als je het wat dichter bij huis zoekt, kijk dan hier voor de leukste hotels met wellnessarrangementen! Het kan zijn dat je dus naar een andere locatie moet afreizen. Maar dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn. Want misschien is dat wel een prachtig authentiek badhuis, of juist een super luxe spa! Maar ook hier geldt dus: even goed in de kleine lettertjes opzoeken wat het arrangement precies inhoudt.

1 gedachte over “Wellness tijdens je weekendje weg”

  1. Goede tips! ik zoek tijdens mijn weekendjes weg altijd op denederlandsebeautygids.nl naar een wellness in de buurt, staan ze allemaal op en ook nog met reviews 🙂

Reacties zijn gesloten.