Saunakaravaan: het vervolg

Verslag van het saunafestival 2014 bij de NDSM-werf

En zaterdag was het dan zo ver. Rob en ik gingen naar het saunafestival. Tassen gepakt met een beetje de standaard dingen die je meeneemt naar een dagje sauna en natuurlijk een gezonde dosis spanning aangezien we nog steeds niet helemaal zeker wisten wat te verwachten.

Het festival

Bij het betreden van de NDSM-werf merken we meteen dat we in een alternatief hoekje van Amsterdam terecht gekomen waren. Heerlijk! Het terrein waar het festival gehouden werd was afgezet een soort rieten afscheiding. Eenmaal binnen keken we beiden onze ogen uit, dit was veruit het meest bijzondere wat we ooit qua sauna gezien hebben.
Zoals we al verwacht hadden hing er een heerlijke relaxte ‘hippie’-sfeer. Mensen liepen naakt, gekleed, in badkleding of alleen in een bikinibroekje rond. Het maakte eigenlijk allemaal niet zo veel uit.
Qua faciliteiten was eigenlijk alles aanwezig wat je voor een goede saunadag nodig hebt.

Een greep uit de faciliteiten, iets specifieker beschreven:

  • 2 sauna’s ingebouwd in een oude bouwkeet
  • Een minisaunaatje gebouwd in de achterkant van een oude bestel-eend
  • Een hele hete sauna gebouwd in een caravan
  • 3 hottubs. 1 vervaardigd uit een oude silo(heel hoog dus)
  • Zweethut
  • Koude douches
  • Koud dompelbadje

Alles sauna’s en hottubs werden houtgestookt en daardoor rook het heerlijk naar kampvuur op het terrein.

Opgietingen

Om 15.00u en 17.00u verzorgde Rob een echte Russische Banja, volgens Russische tradities. Om 19.00u verzorgde ik de meditatieve opgieting ‘de Droom’. We bleken nog populair ook, bij alle opgietingen moesten we meerdere malen nee verkopen. De mensen die echter wel bij de opgietingen konden zijn waren unaniem erg enthousiast en vonden het allemaal erg jammer dat er maar 3 opgietingen waren.
Om 16.00u had Rob een soort lezing/vragenuurtje zodat mensen extra informatie konden krijgen en vragen over sauna.

Genieten van een mooie dag

Tussendoor hadden Rob en ik heerlijk de tijd om te genieten van het mooie weer en de heerlijke sfeer. Daar zaten we dan, met een biologisch biertje in onze hand, met een smile van oor tot oor rond te kijken. We kwamen al snel tot de conclusie dat we de volgende editie er graag weer bij willen zijn en dat de afvaardiging van Sauna Academie dan wat groter zal zijn, want onze collega’s zijn ook helemaal enthousiast na onze verhalen!!

Saunakaravaan en organisatie Saunafestival bedankt voor deze mooie ervaring en hopelijk is dit niet de laatste editie!

Geef een reactie