Saunakaravaan: Sauna + Festival?

 Voor mijn werk zoek ik vaak naar nieuwe dingen die gebeuren in sauna en wellness-land. Zo ben ik al veel leuke initiatieven en evenementen tegen gekomen. Laatst vond ik echter iets waar ik nog nooit van had gehoord: Het saunafestival in Amsterdam. Dat klinkt leuk, toch?

Sauna + festival?

saunakaravaanITja, wat moet ik me hierbij voorstellen? Dat was de eerste gedachte die bij me opkwam. Ik ben een fervent saunabezoeker dus dat onderdeel ben ik wel bekend mee. Ook ben ik geregeld op festivals geweest, dus ook daar kan ik me een goed beeld bij maken. De combinatie van beiden vergt toch even wat uitzoekwerk, maar hoe meer ik vind over dit evenement, hoe enthousiaster ik word!

Saunafestival Amsterdam wordt mijn zoekwoord en direct krijg ik een hoop hits. De website van ‘de saunakaravaan’ prijkt bovenin de zoekresultaten. Deze klik ik aan en meteen maakt mijn saunahart een sprongetje.

Wat is de Saunakaravaan?

De saunakaravaan is een initiatief van een aantal fanatieke Amsterdamse saunagangers. Zij hadden al langer het idee om een karavaan te vormen met saunafaciliteiten om neer te strijken op verschillende plekken.

De oorsprong van dit festival ligt bij de Amsterdamse sauna Fenomeen; een ideologische sauna. Deze moest helaas haar deuren sluiten in 2011 en hierna hebben ze werk gemaakt van het idee om een saunakaravaan te vormen.  Het ziet er inderdaad uit zoals ik me het voorstelde, een festival met sauna’s en faciliteiten die daarbij horen.

Een kleine greep uit de faciliteiten en activiteiten:

  • een vouwsauna
  • een mobiele sauna
  • een mobiele hottub
  • diverse artiesten die een optreden verzorgen
  • verschillende workshops
  • een barbier
  • diverse hapjes en drankjes
  • en uiteraard Rob de Bruyckere en ik. Wij zullen beiden een passende opgieting verzorgen in een van de speciale saunacabines!

Samenwerking Gewoon Wellness en Saunakaravaan

saunakaravaanII-iZelf ben ik werkzaam bij Gewoon Wellness / Sauna Academie. Hét kenniscentrum voor de sauna en wellness branche. De saunakaravaan had al eerder dit jaar contact opgenomen, omdat ze wat producten wilde bestellen.
Een paar weken geleden kwam ik dus op het bericht van het saunafestival en zo kwam ik ook weer uit bij de saunakaravaan. Heel toevallig namen de organisatoren diezelfde dag contact met ons op om te vragen of wij die dag eventueel iets wilde doen, bijvoorbeeld een opgieting. Het leek ons ontzettend leuk om mee te werken aan dit unieke concept dus verzorgen we enkele opgietingen.

Ben jij er ook bij?

Gewoon Wellness is deze 3de editie van het saunafestival aanwezig. De karavaan strijkt op 16, 17 en 18 mei neer in Amsterdam (NDSM Werf). Op zaterdag 17 mei 2014 zal Rob de Bruyckere een Russische Banja doen en ikzelf verzorg ‘de Droom’; een meditatieve opgieting. We hebben er ontzettend veel zin in en hopen dat jij,  als saunaliefhebber, ook een kijkje komt nemen bij deze unieke rondtrekkende sauna!

1 gedachte over “Saunakaravaan: Sauna + Festival?”

  1. Hé, wat gaaf! Ben erg benieuwd naar jullie belevingen van deze bijzondere dag. Ik zeg: “Tijd voor anekdotes!” 😉

Reacties zijn gesloten.